L'INVESTIGADOR I CIENTÍFIC JUAN CARLOS IZPUSUA CULTIVA CEL·LULES MARE RENALS

El científic i referent mundial de la Medicina Regenerativa, Juan Carlos Izpusua, desvelà a València que ja  és factible crear cel·lules mare renals a partir de porcs al laboratori.
     Les va crear a l'Institut Salk a la Jolla Califòrnia als EUA. El científic narrà les noves troballes a la conferència intitulada " Medicina Regenerativa. Del laboratorio a la clínica" a la Societat Espanyola de Nefrologia celebrada al Palau de Congressos de València -País Valencià-.
     Explicà que ha aconseguit cultivar mil·lions de cèl·lules renals i controlar el seu creixement. Aquesta és una via potencial per a aconseguir la regeneració endògena d'òrgans malalts per mitjà de la injecció de noves cèl·lules. Encara que al ronyó existeixen més de vint classes de cèl·lules, totes aqueixes provenen de dos tipus o tipologies: les uretenals o les messenquimals. Al 2013 ja aconseguí crear cèl·lules humanes a partir de ratolins de laboratori.
     El científic declara que "Ya hay pruebas de que se pueden generar células renales humanas dentro de de animales de experimentación, en concreto de cerdos".

Comentaris

Entrades populars