Actituds i aptituds alimentícies no aptes per al nostre cos: UN PROBLEMA ACTUAL

Hi existeixen a la nostra societat un nou tipus de malalties que afecten, sobretot en aquest segle nouvinent, un tipus de persones que, per qualsevol raó, tenen malregulats els processos alimenticis o d'alimentació.

Les raons en poden ser moltes i variades: el consumisme, el capitalisme, el nacionalisme exacerbat que promou un ultraproteccionisme i una endogàmia fatal per a un país, la cultura falsa de la imatge, la desinformació dels mass-mèdia, el fanatisme del culte del cos per el cos o narcicisme, la falsa imatge de la bellesa que promouen els ideòlegs globalitzadors, la pèrdua de la identitat glocal i pràctica, la manca de models de vida saludables, etc...

Segons les dades estadístiques a l'Estat Espanyol l'anorèxia ateny un 0,8 % dels espanyols/les i la bulímia un percentatge del 0.2% del total de població estatal. I se'ls ha unides un nou grup de dolències conegudes com a Conducta Alimentària No Especificada (T.C.A.N.E) que la sofreixen al voltant d'un 4,5 %-%% de la població de l'Estat Espanyol. Per exemple: la permarèxia la qual consisteix amb romandre a règim o dieta permanentment ( es diu que 1/4 part de població femenina la pateix i són persones obsessionades pel menjar i una dèria per perdre calories amb aliments dietètics. No es tracta d'anorèxia per se perquè no deixen de menjar ni de búlimia perquè no expulsen els aliments ingestos com a conseqüència de l'estrès i l'ansietat, tendeixen a apujar o abaixar de pes, constantment, malgrat l'efecte de rebot pel sosteniment a aquestos règims que practiquen.

L'ordorèxia consisteix en menjar sols aliments saludables. Una espècie de dèria pel règim biologicament pur -lliure d'aditius, pesticides, conservants, colorants... com a filosofia de vida. Solen ser persones molt exigents i metòdiques. Es tracta d'un simple trastorn compulsiu on s'eliminen greixos i determinats nutrients.


La vigorèxia és una adicció excessiva a l'esport i l'exercici; no es tracta exactament d'un trastorn alimentari, és més una mania per prendre una dieta ordenada i excessivament pura, en tots casos una dieta inadequada: s'elimina el greix i s'augmenta el consum de carbohidrats i proteïnes.
Solen ser persones narcissistes, acudeixen vàries hores al gimnàs i converteixen l'esport en una necessitat necessària i peremptòria. Aquest sobreesforç a voltes s'uneix al consum d'esteroides i anabolitzants, cosa que els suposa i els esposa a dolències cardiovasculars, problemes ossis i disfuncions psíquiques com ansietat, agressivitat o irritabilitat.


Us propose un repte: perdre quilos sense "quasi" esforç, si això és possible!!!


1) Riu-te qui-sap-lo. Allibera endorfines i hormones que donen plaer a l'engròs.


2) Menja maduixes.


3) Practica skte.


4) Fes l'amor amb el/la teu/a parella.


5) Ix a passejar amb la teua mascota o la del veí.


6) Desdejuna fruita.


7) Pren-te la vida a broma. A les coses importants, lleva-li ferro i a les coses que t'omplin el cor, valora-les.


8) Els metges especialistes recomanen fer les cinc menjades ( desdejuni, esmorzar, dinar, berenar i sopar).


9) Suc de pera per activar la flora intestinal.
Ingredients: 2 peres, 1 pansa i una cullerada de mel a gust.
T'ho prens pel matí.


I res o poc més. Intenteu-ho. Val la pena i a poc a poc. Val!!!


Comentaris

Anònim ha dit…
Ei, Carles m`agrada molt aquest aire que li has donat al blog, els articles són més fàcils de llegir.
Una abraçada del presi-diari.

Entrades populars